3/10/09

KINESIO-TAPING

Un exemple de vendatge neuromuscular en una de les extremitats superiors


Aquest dissabte he començat un curs de Kinesio-taping o de vendatge neuromuscular a l'escola ISMET. A diferència de taping funcional aquest es caracteritza per ajudar al cos a recuperar-se biomecànicament sense haver de restringir el moviment, tal i com fa el primer. Té moltes avantatges, entre elles: alleuja el dolor, millora la contracció d'un múscul dèbil, millora la circulació sanguínia i linfàtica, redueix la inflamació, etc. Espero amb ganes la propera sessió; i acabat aquest curs buscar un forat per estudiar acupuntura.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Oriol, buscant informació sobre el kinesio taping he arribat al teu bloc. M'agradaria saber si realment funciona i si necessites que algun fisioterapeuta te'l posi o te'l pots posar tu mateix.
Gràcies per endavant!
Vanessa

Oriol ha dit...

Hola Vanessa!

No et diré només que funciona perquè jo l'hagi estudiat, sinó perquè també l'he provat per problemes de lligaments. Si això li afegeixes que s'utilitza molt a nivell esportiu ja no et dic res més. Funciona, com moltes altres tècniques,és a dir, no fa miracles. Senzillament ajuda a millorar el procés d'autocuració que té el propi cos, vaja, que l'accelera. Col.locar-lo no és difícil, però com tot, s'ha de saber fer. Si coneixes la tècnica per algun llibre i tens coneixements d'anatomia suficients t'ho pots posar tu mateixa. Jo, personalment, m'ho faria posar per algú que entengués en la matèria. Espero haver-te ajudat. Per qualsevol cosa, ja saps. Salut!

Oriol