18/10/09

ESCALANT AL CLOT DE LA MÒNICA (MONTSERRAT)

Ressenyes placa Urquiza en el Secor Balear (Clot de la Mònica)

Després d'escalar a Banyadores amb l'Anna decidim amb en Xavi, l'Eli i en Marc anar a escalar diumenge a Montserrat. Un sector fàcil on toqui el sol... el clot de la Mònica! concretament al sector Balear, a la Placa Urquiza. A més, anem tranquilets i amb la idea de fer IV i V. Perfecte!

Arribem a la paret després de caminar uns 20 min i ens posem a peu de via. Sembla que hi ha moltes més vies que les ressenyades al llibre de Montserrat Cara Sud i costa situar-se; a més.... les xapes estan allunyadissimes unes de les altres i les primeres estan, com a mínim a 2-3 metres... Glups! no caiguéssim pas, no!

El dia és bo i fem unes 3-4 vies, senzilles però agradables. Sobretot Sa Conillera (V+) que té una entrada que no regalen res, oi companys? La via Eivisa (V) molt xula: roca bona i agradable d'escalar. En Xavi, tot pujant Sa conillera decideix tirar al terra una petita placa de roca massa inestable quan se senten uns crits.... "Ei, qui coi tira aquestes roques?!!!" Glups, hauran tocat a algú...? Aquest insisteix amb qui ha tirat les roques i amb els fums força pujats. Nosaltres que amb tota la bona intenció de purgar la via i vigilant quan tiràvem les roques, i a sobre ens cau aquest bronca, quins cullons! Al final resultava ser el bromista i amic Martí amb la Cati, que venien amb les llaganyes als ulls (nens, la nit és per dormir... ;) )

Escalem una estoneta amb la parelleta i anem recullint, ens espera una exhibició de salts al circuit de freeride de la Poma. Proper objectiu, classica amb el Martí i la Cati. Ens truquem nois!

Marc en la via Formentera (IV)

Xavi i Eli també en la via Formentera (Eli! ja caurà a la propera!)

Xavi i Cati a la placa Urquiza

Tot i no fer moltes vies el dia genial, sobretot després d'un bon dinar!

2 comentaris:

Xavi ha dit...

Mira que al principi pensava que no faria res, quan vaig veure les primeres xapes tan lluny, però al final el dia va estar prou complet!
Tret d'aquesta distància entre xapes, un bon lloc per anar a escalar.

jclaramunt ha dit...

Bouuuuu! Veig que veu disfrutar i veu estar tranquils! perquè al Vermell hi habia deu i sa mare! La bona noticia és que vaig encadenar la via aquella del Espolón! T'enrecordes?! Pila total!