31/10/09

ROQUES DE L'IGNASI - PREMIÀ DE DALT

Ressenyes Roques de l'Ignasi


Sortim dissabte o diumenge, dissabte o diumenge...? Dissabte i cap a les Roques de l'Ignasi, a Premià de Dalt. El sector està a 3 minuts del cotxe, hi ha vies assequibles, perfecte! He dit perfecte...? Arribem fins al pàrquing, cap problema; comencem a caminar, 3 minuts? Busquem per aquí, per allà, baixem per unes roques a l'esquerra del camí... On està la placa de roques?! Passem uns 15 minuts donant voltes fins que les trobem, a on...? Resulta que estaven a tocar del camí que havíem deixat abans per baixar i buscar el sector erròniament. Jorrr!

Placa de la locura, i tant, què canyeres que són!

Bé, com a mínim ja l'hem trobat. Ens posem a mirar les vies i... plou! No fotem, el temps no anunciava pluja, i ara què? Esperem uns minuts fins que la pluja deixa de caure i comencem les vies. Anem a la cara Nord-Est de la Placa Locura, i ens posem a la via Squitx, un 4c que té una entrada vertical i es continua amb una sèrie de bolets per agafar-s'hi i..., un magnífic arbre (tal i com es veu a la foto) on posar el peu en cas de mal rollo. Ens posem en Marc i jo a donar-li pegues per escalfar, i quin escalfament! Més que un quartillo és un cinquillo exigent! Mentres el Xavi anava provant de segon, autoassegurat la via Estrella Polar, res, un 6b.

Marc pujant Squitx i l'arbre que demanava posar-li el peu...


Xavi provant de pujar Estrella Polar 6b, res de l'altre món, eh Xavi? Sort que portava un maravellós Taping Neuro Muscular a la cama, que sinó no puja ;)

Quan acabem en Marc i jo de la via canviem amb el Xavi i me'n vaig a fer una via, autoassegurant-me a la placa. Me les miro i veig una fissura on practicar Off-width (una manera d'empotrar el cos a la roca per progressar per la paret), aquesta és la via M-31, que també deixa-la anar... I per acabar li fem uns pegues a la via Galàctica 5b on ens posem també en una petita fisura.


Xavi assegurant al Marc en la via Galàctica

Un servidor en la via Galàctica, superant el pas de la via

En general no és un sector per iniciats, tot i algunes vies suposadament "fàcils". Més aviat és un sector per tibar de valent ja que hi ha molta fisureta, regleta i molta escalada d'adherència. És un sector a l'ombra i l'ideal és fer-la per l'estiu, ja que la humitat es posa molt a la roca i a la tardor i hivern la molsa dificulta la progressió.

2 comentaris:

jclaramunt ha dit...

Neeen! Aquests rocs maresmenyus són molt putes!!! Curtes i explosives!
Jo estic amb grips, refredats i no se que més...coses de la paternitat, un luxe vaja!
Apa, a veure si quedem la setmana que ve!

Oriol ha dit...

Joseeeeeep! Cuida't xaval. Encare no estic del tot fi però vaig fent cosetes. El dg que ve tinc cursa d'orientació però dissabte ens podem veure. Veu molts sucs de taronja! ;)