23/12/08

"SANT AGUSTIN", UN 6b EXIGENT DE MONTSERRAT




Una ullada a la pàgina web del UT i m'apunto a la sortida de dimarts al Vermell del Xincarró que organitzen el Josep i en Martí. Situada en el sector A del vermell, via nº 20 anomenada "San Agustín" en la guia de Montserrat Cara Sud (p.41).

Per escalfar un 6a finet (via "Esther") d'entrada de pasets; la resta de la via, bastant correcte encare que s'ha hagut de treballar. De segon, el 6b. Anem forts! En Martí comença. La via sembla que et demani introduir-te en la fisura, però enganya. Les primeres xapes pots anar-la superant posant peus i mans per dins però les útlimes 4 xapes ja has de sortir fora i pasar-te a la placa; bé, no tothom... jo m'he encaprixat una miqueta en seguir per dins.

Després m'ha tocat el meu torn i, com ja he dit abans, l'he fet per la fisura. M'he entretingut un pel massa... Eren les meves 2 primeres vies des de feia forces dies i que apretaven de debó. Res, ho sento pels companys que s'han esperat una estoneta. En Josep s'ha posat les piles. Des de la primera xapa ha posat la 5ª i cap amunt! Algun que altre paset la fet suar força però el resultat: una via força exigent pels seus 30 metres catalogada de 6b.

Per acabar la jornada havíem de provar la via del costat: un 6c... Sort que els companys del Martí, amb un nivell força més alt que el nostre, ens l'havien deixat preparada amb la corda passada. En Martí la prova i excepte unes agafades a les primeres cintes... força bé. En Josep ha estat el següent i déu n'hi do com se la tret, alguna que altre parada, alguna que altre remuntada perquè teniem preses però l'ha acabada com un senyor!

Objectiu per la següent sortida del vermell: escalfem amb el V+ de xemeneia "Brugueras Matas", típica via Montserratina, i cap al 6c que tenim al costat de primers!

1 comentari:

jclaramunt ha dit...

Eiii, bona crònica! i molt ben pensat, el pròxim dia fem el V+ que té una pinta brutal i a pel 6c, aveure si ens l'enduem!
Salut i Bon Nadal!