8/9/08

ESCALANT AL SECTOR DEL FARAÓ (MONTSERRAT)











Aquest diumenge vem anar a escalar a Montserrat al sector del Faraó. Vem decidir anar a la placa Dakota (http://www.onaclimb.com/montse/imatgesroc/picasso.gif) i al Faraó de Baix, sector dreta. El lloc és ideal per a la iniciació a la paret, tant en esportiva com en clàssica de 2 llargs.

En la placa Dakota (només trobareu ressenyes en la xarxa perquè en la guia Montserrat Cara Sud encara no hi surt) trobarem 5 vies de V+/V grau; tota la quincalla és nova (potser s'hauria de repassar algun cargol amb una clau allen del 10?) i la roca molt bona. A més, al ser cara S-E tenim ombra fins les 11.30 a ple estiu, i com està al costat d'un torrent s'està molt fresquet!!!

En la segona part del dia vem baixar uns 100m i ens vem posar al sector el Faraó de baix, sectoret dreta. Aquí tenim vies amb 2 llargs de V grau amb algunes vies de 6a/b força entretingudes; molt recomanables per practicar els primers passos de clàssica.

En resum, un lloc molt tranquil, sense gent, a la ombra fins al migdia en ple estiu... Què es pot demanar més per passar un dia esplèndid escalant? Doncs anar a sopar a la CREPERIA-COCTELERIA LA LLUNA del Masnou. Val molt la pena, sobretot, pels seus creps dolços i salats a un preu raonable.


PS: a veure si algú em pot deixar anar un flaix i em pot acabar de dir si el 6b que està al costat de l'Aresta Escofi (Montserrat Cara Sud, p.127, via 2) és realment un 6b fent ximeneia. El dubte és que la vaig fer en ximeneia i, segons el meu punt de vista era més un V+ i si no em recolzava en l'altre paret, tibava tant de braços que li poso un 6c. Res a veure si tinc sort i algú em pot aclarir aquest dubte. Apa siau!

1 comentari:

Xavi ha dit...

he trobat algun comentari de gent que deia exactament el mateix que tu