30/9/08

CRESTA "LAS ESPADAS"











Dissabte 27 ens dirigim amb en Joan Antoni i el Jaime cap a Eriste; objectiu: cresta de las Espadas.

Arribem a l'aparcament després de dinar i ens posem en marxa fins al refugi; durada: 1h i 30 minuts. El camí va fent entre boscos frondosos, obacs i plens de bolets i aigua(i quins bolets!). Realment un camí idílic. Arribats al refugi deixem les motxilles, entreguem DNI, xerrem una estona i esperem l'arribada de dos amics de Saragossa.

El despertador sona a les 6.30, esmorzem i ens preparem per la sortida. El sol no surt ven bé fins les 7.30. Nosaltres sortim amb el frontal a les 7.15 però ràpidament l'apaguem. Anem fent camí fins al coll on allà comença la cresta (durada de la marxa: 2h 30 min).

La cresta no presenta dificultats, va fent carena amunt carena avall fent passos de II-III grau. De tan en tan apareixen alguns passos una mica més compromesos, però són molt pocs (en podem dir dos) on fem servir la corda per assegurar als companys que no les tenen totes. Si s'acostuma a escalar, però, no fa falta fer servir la corda. Durada total de la cresta: des de les 10 del matí fins a les 13.30).

Toca baixar i ràpidament anem perdent desnivell en un camí rocòs i més tipic d'un paisatge volcànic. En poc temps arribem al refugi.

La cresta de las Espadas és, doncs, una cresta de tipus alpina on no fa falta portar material. No obstant, no està de més portar una corda de 30m i un parell de bagues amb el seu respectiu aparell assegurador.


Si voleu mirar ressenyes:

http://www.Komandokroketa.org/Espadas/Espadas.html