13/9/08

PLACA DE LA PLUJA (Can Jorva - Montserrat)






Avui dissabte, hem anat el Marc, el Xavi, l'Eli i jo a escalar a Montserrat, al sector de la placa de la pluja (Can jorba).

És un sector on predomina el 6è grau, amb la característica que moltes de les reunions dels sisens són compartides amb vies de 5è grau; per tant, si no es tira prou de grau sempre es poden fer de 2n...

La roca és molt bona, abrasiva i adherent (al final acabes amb els dits emvermellits pel desgast de la roca). És un sector cara S, per tant, el sol no perdona. És un sector més d'hivern que d'estiu, però tenim unes bones ombres en bona part del sector gràcies a la seva vegetació (això ens permetra assegurar des de l'ombra, i menjar-nos l'entrepà també!)

Tenim un sectoret a la dreta amb 4 vies curtes però explosives, molt maques. I la resta vies aparellades per la mateixa R també molt atractives. Cal remarcar el 6b+ ressenyat a la guia, potser un 6b per altres ulls.

Si voleu donar-li una ullada al mapa dels sector mireu a:

Així doncs, un sector poc concorregut que val la pena. Ara, a l'acabar el dia, només em falta decidir quina moguda toca demà; vaja ja ho sé... Havia d'anar a fer una ruta amb el Centre Excursionista de Sant Celoni a Núria (Queralb-Coma de vaca-Camí dels Enginiers-Núria). Tota una senyora volta.


Espero que s'ho passin molt bé i tinguin bon temps.

Salut!