12/9/09

ANDORRA, ÚLTIMA ESCAPADA ABANS DEL CURS ESCOLAR

Llarg cap de setmana, amb Diada Nacional de Catalunya inclosa. En J.Antoni i jo decidim escapar-nos a Andorra per fer un poti-poti d'excursionisme i escalada suau... (els meus dits encare no estan del tot fins, però tocar roca amb quarts crec que puc). En Xavi i l'Eli també pujen però ens trobem després de la nostra excursió al circ del Tristaina.


Pic de Tristaina

En principi només anàvem a fer el pic i baixar però la volta al circ ens va fer més pes. Havíem d'aprofitar el divendres perquè la meto ens deia que dissabte seria mig-mig. L'excursioneta ens va durar unes 6h i mitja. Començant per una volta pels tres llacs, pujant al coll del pic de l'Arbella, iniciant l'ascenció al Tristaina (2.878m) i, continuar el circ pels diferents pics: Forcat (en veritat aquest el vem fer per la falda) i Punta de Peiraguills fins al cotxe. En fi, un dia rodó: ni fred ni calor, gens de vent i un cel blau imponent.



Vistes del llac superior i del circ


Baixant del pic per la cresta direcció al pic del Forcat




vistes des d'un dia meterològicament perfecte!


Com no, els animals no poden faltar (observeu la postura... molt fotogènica no?)




A la muntanya mai pot faltar un toc d'humor (i quines fites!)


de tornada al cotxe

L'endemà decidim anar a escalar a un sector anomenat les Agulles d'Engolasters. Aquest sector està al costat d'Escaldes, just a 15' caminant del llac d'Engolasters. Tot aparcant ens vem trobar a una parella d'escaladors: l'Ivan i la Marta, de Barcelona. El camí d'accés ja marcava una zona tranquila i de bosc frondós plens de bolets!
Agulles d'Engolasters, petites i acollidores


Arribem a les agulles i ens decidim a fer la via 8 i 9, suposadaments 4rts... Comencem en placa per després combinar la via amb la del costat que forma un diedre fins arribar a la R. Després de molt mirar les ressenyes me n'adono que res de 4rts, sinó més, un 6è! Ja deia que tibava massa...

Després sí que ens posem a fer un 4t, la via nº10: la fissura Rajolí; una via perfecte per empotrar tot el joc de friends! Preciosa! Mentres nosaltres feiem la 2ª via en Xavi i l'Eli anaven en busca d'un raig de sol per escalfar-se i, mentrestant, una cortina de pluja s'anava acostant poc a poc. En mitja hora teníem la pluja a sobre; per sort, nosaltres ja havíem recollit tot just fent una volta buscant enormes bolets.


camí d'accés: sotabosc ple de molsa i bolets!



els primers intents per posar-se uns peus de gats (no teníem el seu número ;) )




Combi de via 8 i 9 (4b-6a)





J.Antoni a la Fissura Rajolí (4+)

En Xavi també s'apunta al combinat de vies

Lluita bolet verus pedra. Qui guanyarà...?

Dinem al costat del llac, una zona freqüentada per les famílies i motos de trial (zona a tenir en compte per venir amb la bici, la de trial, és clar!) fins que la pluja ens obliga a eixoplugar-nos al bar-restaurant on gaudim de la companyia de'n bobò? un magnífic exemplar del que hauria de ser un gos ben ensinistrat.




bolets i més bolets


Amanites al.lucinògenes!


La molsa, per tot arreu


Bolets per tot arreu, a sota i a sobre!


No me'n vaig poder estar, és que són molt fotogènics!



No va dir ni piu, i això que estàvem dinant davant dels seus morros (mai més ben dit!)

Tornem al pis a fer el cafè, descansem una micona, arrepleguem trastos i cap avall que fa baixada direcció a caseta. Un cap de setmana tranquil i ple d'activitat. La propera anem a BUSCAR BOLETS !!!! Ei Xavi! i aquesta vegada sí, eh?