20/2/12

VALLTER, CORREDOR I GEL


Divendres complet: neu i gel a Vallter.

L'última sortida amb el J.Antoni va ser a la mateixa zona, però per pujar al Pic de l'Infern. Aquest cop els objectius eren una mica més alts, fer un corredor. La poca neu ens plantejava arribar a la zona i decidir en funció del que veiéssim. Les prediccions eren però fer el Corredor Occidental del Petit Gra de Fajol, i axí va ser. Potser era l'única via amb neu contínua des de baix fins dalt.


J.Antoni fent una primera mirada al corredor Occidental.


Corredor senzill però perfecte per tornar a agafar desinvoltura amb el material.

Realment va ser una passejada, no vem treure ni tan sols les cordes perquè el gel era tan compacte que donava molta seguretat clavar el grampons. Anàvem però a fer la Central del Gran de Fajol, però un contratemps ens va fer decidir per practicar gel.


J.Antoni provant els futurs piolets!


Com sempre, foto amb el compi de cordada.

Molt a prop nostre, baixant unes quantes corbes de l'estació trobaríem un sectoret molt bo per iniciar-se al gel. Bé, va ser el mateix on vaig aprendre a fer les primeres picades a la paret. Així que una horeta de pujada i teníem un riu gelat fins la mateixa zona. Mentres el compi practicava les seves primeres picades jo anava passant la corda per la reunió.


De camí a les primeres ascencions amb gel!

Un parell de vies, no més, però suficients per fer-nos marxar cap a casa amb el cap ben alt d'haver aprofitat un divendres on no vem trobar a ningú, neu i gel perfectes per corredors i escalada en gel.


Gens malament per ser el primer cop.


Un dia complet i sense passar ni una gota de fred.