20/2/12

GEL I MÉS GEL A BIELSA


Xavier, company de cordada.

Encara no havia tret la pols dels piolets i dels grampons quan el Xavi em va proposar de marxar un cap de setmana aprop del túnel de Bielsa a fer gel. Genial! Un parell de llimadetes a les puntes dels piolos i a picar fort.


Assegurant en el primer llarg.

La primera intenció era fer una mica d'esportiva el primer dia i el segon fer algun corredor. Sort que vem canviar els plans i vem adjudicar pel primer dia un barranc a la cara Sud del túnel, picant gel durant 7h! Com sempre, vem haver de matinar força per no trobar-nos cordades per sobre i haver d'esquivar la pluja de gel.


Els 2 figures després de 7h del barranc de Salcors. Impresionant!

La via, molt maca. Trams verticals que et fan posar les piles i altres de més lights però no per això menys divertits. El gel, de tot, però en general força bo. La via està acotada amb un 3/4. La veritat es que un parell de resalts em van semblar més, però val la pena dir que l'experiència va valer, sobretot pel compi de cordada. Gràcies Xavi!


I és que amb aquestes vistes gèlides, a quí no se li cau la baba?

El segon dia, una mica més cansats que el primer. Ens dirigim a la boca nord del túnel, cap a la Dorada. Algunes cordades ocupaven les vies de més a la dreta, així que ens vem posar per les centrals... No ho teníem massa clar, perquè havia de muntar alguna reunió en el gel, però per això vaig fer el 2n nivell d'escalada en gel, no? Així que cap amunt! Amunt, amunt i un parell de cargols avall, avall... Si, si... Se'm van caure un parell de cargols que em van obligar a fer una última tirada inacavable a pèl. Sort que el nivell de la paret havia baixat força i un parell de parabolts m'il.luminaven el camí, que sinó...


La Dorada pel sector central. Com puja...


Una bona idea del nostre company Raúl: el te, sempre a sobre! Que bo!


Xavi en l'últim llarg.


Sense paraules, gel per donar i per vendre.

En fi, un cap de setmana impresionant. El fet de no nevar ens va donar la garantia que tot el que picavem era gel al descobert, net, ben net. Potser aquesta ha estat la primera vegada que he suat força en un parell de situacions, però és el que té la muntanya, s'ha de guanyar a pols!


Xavi en un pas de 5è grau... ;)


Un dels corredors a la llista. Per la propera!