24/6/09

UN EXEMPLE A SEGUIR, VICENÇ FERRER


Fa uns anys una amiga em va parlar de la fundació Vicenç Ferrer, on hi té apadrinat un nen. Jo sempre he estat molt desconfiat de certes organitzacions però quan vaig descobrir que un familiar també hi tenia un apadrinament, m'hi vaig tirar de cap.

Només pel fet que els diners no són només pel nen, sinó per tot el que l'envolta: educació, sanitat, etc. ja em va confirmar que estava donant un cop de mà a una organització sèria i coherent amb els seus principis. I si això li afegim que la figura principal, en Vicenç Ferrer, treballava i vivia amb les mateixes condicions que la gent a qui ajudava, ha acabat per garantir la meva absoluta confiança amb tota la gent que hi treballa.

Les seves accions ha obert els ulls a molta gent i la seva mort n'obrirà encare més. Espero que tots i totes hi poguem participar en aquest moviment. Ja sé que per pagar 18 euros mensuals molts pensareu que tinc la ment tranquila. La veritat, m'agradaria poder arribar més enllà d'aquests diners. Potser és a través de la meva tasca docent, com intento fer arribar certs valors que també es transmeten en aquesta organització, com la igualtat dels drets i la lluita pels més pobres. Sé que ni així arribaré a fer la feina que fan tots aquells que treballen per la fundació, però animo a tots vosaltres que d'alguna manera prengueu part den aquesta ajuda social als que no poden tenir tots els nostres privilegis, ja sigui a l'India com en el 4t món, que tenim sortint al carrer.

Tal i com deia Vicenç Ferrer és l'ACCIÓ BONA que obra pas a pensaments bons i un futur ple d'esperança. La seva mort m'ha donat una lliçó i és que, l'esperança mai s'ha de perdre, inclús ens els moments que un lluita per la seva pròpia vida per després, poder ajudar a la dels demés. Un agraïment a tota la gent que lluita perquè els més desvalguts puguin també, tenir un paper digne en aquest món. Entre tots serà possible. Gràcies!

1 comentari:

Buji ha dit...

Si que és un exemple a seguir.. de jesuita el van "acomiadar" i ell va continuar endevant.. tenia ben clar que volia tornar a la Índia fent el possible per ajudar als pobres, "la pobresa està aquí no tansols per observar-la sino per erradicar-la" i Gandhi va intervenir personalment perquè hi pogués tornar. Ja no en va sortir.. "el cel es guanya a les accions a la vida terrenal"