9/10/10

EXCURSIÓ ALS BUFADORS I SALT D'AIGUA DEL MIR

Cris i un servidor amb vistes del Salt del Mir (a Santa Maria de Besora)

L'anterior post d'excursionisme ja vaig fer referència als Bufadors de Santa Maria de Besora, aquest cop repetim i afegim una visita al Salt d'aigua del Mir, antic salt d'aigua on, al llarg del curs del riu, trobem diferents molins que aprofitaven la força d'aquest.

Comencem el dia amb un bon esmorzar en un cafè del poble per enfilar-nos cap a la cinglera dels bufadors. Aquest cop veiem més cotxes del normal, sobretot de buscadors de bolets!!! Comencem el camí a la inreversa, pugem per la carena i de tornada passem pels bufadors fent parada als diferents avencs, on, per sorpresa, trobem el nostre amic dràcula...


L'amic xuclador esperant que ens apropèssim més per fer-se un bon granisat!


A l'interior d'una de les coves

Acabada l'excursió anem a una masia transformada en restaurant anomenada la CABANYA DEL MIR, especialitzada en carn a la brasa i cuina casolana (lacabanadelmir@hotmail.com). Restaurant molt conegut per la gent de la contrada per la qualitat de la matèria primera i la bona relació qualitat-preu, val la pena!

Acabat el dinar ens dirigim cap al salt d'aigua. Agafem el cotxe, però, la propera es pot fer una excursioneta baixant a peu, molt millor! El salt en si no porta gaire aigua i no es pot comparar amb altres salts d'aigua com el de la Roca Foradada o el de Sant Miquel del Fai. No per això, li treurem bellesa i tranquilitat a l'entorn de la cascada.


El que dóna de si un pont de fusta...


A falta de cinta d'slackline, tota fusta és bona!


Mmmm... Els primers passos per ballar Bollywood...?


Cristina reflexionant en el salt d'aigua (mullarà aquesta aigua?)

En fi, el dia ha resultat ser millor del que ens esperàvem (sobretot per la previsió). Els riures no han parat de contaminar l'aire que respiràvem i la bellesa del paisatge ens ha deixat un altre cop bocabadats i molt satisfets. La propera, cap de setmana a...? Ehem, mmm, no sé... Uau, serà l'alzeimer... Cristina, a on???? ;)

PS: aqui teniu el vídeo-resum de la sortida amb clau d'humor.