1/8/10

BARRANC LES GORGES DE NÚRIA

Accés al barranc pel llaaaaarg camí que vem prendre, i que no tornarem a fer!

Un dels barrancs més potents que tenim a les nostres terres és el de les Gorges de Núria. L'accés és una mica llarg però amb menys desnivell si el feu des del camí que puja cap al Santuari de Núria, sinó es pot fer des de la central elèctrica de Queralbs d'on surt un dels camins que també passa per l'inici del barranc.




Cròquis del barranc les Gorges de Núria

El nostre accés va ser una mica dur... Vem deixar el cotxe just al pàrquing del cremallera de Queralbs, podent deixar el cotxe molt més amunt, just abans del camí que puja a Núria. Si li afegim que no vem trobar l'inici del barranc (petita presa i antiga central elèctrica) i ens el vem passar fins quasi arribar al santuari..., què us haig d'explicar més, una bona excursió si més no!


La dura feina abans de començar el barranc, posar-se el neoprè!


Inici del barranc per la presa


Així doncs, comencem el barranc cap al migdia... Per aquesta raó vem fer només una tercera part, perquè sinó arribaríem massa tard al cotxe. L'inici d'aquest comença amb un ràpel des de la mateixa presa. El volum d'aigua és correcte, tirem avall! Tobogans, ràpels, salts petits i grans són la tònica del barranc, i això que només vem fer la primera part.


Primers passos per les aigues fredes


Un dels tobogans que també es poden rapelar per evitar algún que altre espant


Molls però satisfets!


Últim ràpel abans del mega salt de 15m....


Preparant el salt, per veure vídeo cliquéu AQUÍ

Esperem tornar per repetir-lo i acabar-lo fins al final de tot. Només tindrem en compte un parell de coses importants: controlar el camí i el temps d'accés, tancar el bidó estanc on teníem les claus del cotxe perquè no se'ns torni a mullar... Qui s'apunta a la propera?

1 comentari:

MARIA ha dit...

Com sempre imatges precioses
Un petó
:-)