25/7/10

ESCALADA I BARRANQUISME PER RIBES DE FRESER

Primera via d'Arificial a Vilamanyà, 5c/A0

Quedem entre setmana amb en Sergi i en Jordi per parlar del cap de setmana, que si escalem, fem barranquisme... Al final decidim fer un dia de cada. Dissabte escalem a Ribes i diumenge fem barranquisme a les Gorges de Núria amb en Xavi i l'Eli.

Dissabte ens costa trobar el sector d'escalada. Aquest es diu VILAMANYA, just davant del poble de Fustanyà. Està just entrant a la carretera direcció Vilamanya,un parell de corbes i la que gira a la dreta trobarem un caminet molt amagat al sector. Res, 3 minuts caminant. És sector Nord i està molt arrassarat del vent. La veritat, vem gaudir-hi de valent. Volíem escalfar amb un 4c, però per errors ens posem amb un 5c finet. Després passem al 6b amb entrada atlètica i extraplomada que no es deixa fer de primer (mass risc, 2ª xapa massa lluny i si caus et deixes les canyes com a mínim!). Cansats de repetir la via dinem i passem a un 5c /A0. Uau! la primera via que faig en artifo! Mai havia acabat tan cansat de les mans de tirar de cintes i cordes i sempre penjat com un fuet!

Sector Vilamanyà. En Sergi apretant a la via Bola de Drac, 5c (carai amb el 5c!)


Un servidor penjat com un fuet en la via d'artifo Repte de Kampions!

Més tard ens trobem amb en Xavi i l'Eli, que ens han reservat una habitació en una casa rural de Ribes, molt xula! (Mas Ventaiola, casa d'agroturisme) Sopem i dormim que demà toca barrancs a les Gorges de Núria.


Vista del menjador del Mas Ventaiola


Vista exterior del Mas. Pels que hi volgueu fer-hi una visita apunteu:

Mas Ventaiola (Agroturisme)
Tel.972 72 79 48
masventaiola@hotmail.com

Ens llevem amb tranquilitat, esmorzem, cotxes i cap als barrancs. Com anem dos cotxes, i guiant-nos per la guia..., deiem un cotxe en un punt del barranc i l'altre al costat de l'estació del cremallera amb l'intenció d'estalviar-nos temps d'aproximació. Final, pateo monumental, arribem un pel tard al barranc (ens passem uns quants metres, centenars de metres...????) però el comencem! Ens posem i ens sorprèn gratament. No podem acabar-lo perquè se'ns fa tard (en principi dura 3 hores) Estem a una tercera part del barranc i són les 17h!!!! Massa tard, com ja el coneixem hem quedat de deixar-lo per la propera. Dinem a les 7h de la tarda, però molt a gust amb un bon bull artesà del poble (un 10!) ;), butifarres i altres extres. L'Eli ja pregunta... i el proper, per quan? Aviat Eli, aviat!


Els 4 campions apunt per començar l'aventura a les Gorges de Núria.