14/4/10

SETMANA SANTA ENTRE NEU I ROCA ANDORRANA


Els 4 papallones dalt del Pic de la Fontblanca, per fi!!!!

3 dies de moviment per la neu i la roca Andorrana. Aquesta ha estat la tònica de la setmana santa amb els protas de l'Eli, Xavi, Marc, Anna, Jordi i un servidor.

Comencem amb la, per fi, desitjada pujada al pic de la Fontblanca mentres les noietes gasten els cantells dels seus esquís per les pistes d'Ordino. El dia se'ns presenta un pel tapat i no les tenim totes. La neu escasseja en l'inici de la ruta, però després es fa notar. La pujada és contínua i tenim dubtes de si borejar per l'esquerra o tirar pel dret. Finalment pugem pel dret amb algún que altre petit ensurt: inicis d'esquerdes ens indiquen que la neu comença a transformar-se (mal rollo). Seguim amunt i els ànims van creixent, sembla que per fi farem pic després de 2 intents. Arribem a la cresta i la boira no ens deixa veure la fita però un grup de roques ens fan saltar un somriure, ja som a dalt!!! Ens fem la foto de rigor i comença la desitjada baixada amb la sort que se'ns obre el dia i un sol radiant ens acompanya en tota la baixada on parem per fer algun que altre salt...

Marc pujant el segon coll de la Fontblanca i el sol vol sortir...


Marc i Jordi, en segon pla en la cresta d'accés al pic. Ja hi som!


Assolit ja el pic el dia s'obre i ens deixa unes vistes magnífiques de la baixada. Genial!

Segon dia de setmana: ferrata a prop d'Engolasters. Nivell mitjà però amb unes vistes precioses. Perfecte per iniciar a l'Anna, futura alpinista (eps, que ja té casc i peus de gats!) L'accés és fàcil i comencem a ferratejar ben aviat. Un parell de ressalts ens enlenteixen el ritme però ens va de conya per fer un parell de fotos aèries. La tornada és llargueta, però contents de la via.


L'Anna s'estrena amb les ferrates!


Xavi grimpant de valent per un dels trams verticals



Aquí la teniu pujant amb un somriure a la boca, però ai en el ressalt... ;)

Tercer dia, esquiada a les pistes d'Ordino amb una de les baixades més xules de l'estació: més d'una hora per forapistes trepitjant neu verge! L'Anna i el Marc deixen l'activitat física de muntanya per desgastar els seus últims raigs d'energia entre botigues andorranes; i quines bambes més xules que es van comprar... jeje!


Tram final de la baixda freeride. Impressionant la neu acumulada!


Aneu seguint les trasses de l'Eli i veureu des d'on vem baixar.


Per la seva cara una bona baixada, sí senyor!


Ja ho veieu, tres dies d'activitat muntanyera, això sense deixar-nos les pràctiques de rocòdrom i de slackline a Ordino, un sopar argentí molt peculiar i molts riure's entre cervesa i cervesa. Queda pendent estrenar el llibre de canals a Andorra i el naturapark de Sant Julià. Ens veiem per la propera! :D Aps! us deixo amb un parell de vídeos, a veure que us semblen.



Saltant en el snowpark d'Ordino Arcalís. Llàstima que ens van tancar l'accés a les caixes per grindar una micona més...


Una de les baixades de freeride més sucoses del dia. Des de dalt de les pistes fins a baix de tot. Més d'una hora baixant per forapista!