21/2/10

ESCALANT EN GEL A BOÍ

Estat actual de Roques Negres, poc gel...

Escalant a la via del Mandril a un sectoret de la cantera

Queda una setmana pel nivell II d'escalada en glaç. Sortim en Jordi i jo cap a Boí per acabar d'assimilar el nivell I. Com coincidim amb una sortida del Centre Excursionista de Bufalà els fem un truc per ajuntar-nos amb ells. Tenim un company més de cordada, en Joan Pera, mestre del ECAM amb un bon historial d'aventures en gel, roca i metres i metres de muntanyes a l'esquena.

Ens llevem a les 5.45 en el poble Erill la Vall per trobar-nos a les 6.30 amb en Joan. Agafem la furgo i cap a la presa hi falta gent. Hem de deixar el cotxe al pàrking del balneari i d'allà, ens dirigim a buscar el barranc de l'Estapiella, on trobarem a 20 minuts, la cascada de l'Estapiella, via de 5 llargs de grau II/3+. Busquem, però res, cap indici del torrent. Acabem anant a unes cascades molt visibles al costat Oest de la Vall, a les Roques Negres. Ens posem davant d'un parell que semblen estar ben formades i decidim començar a tibar de piolets i grampons. No estan pas malament algun tram de 85-90º i la resta de placa tombada. Entre tots tres repassem reunions, posar i treure cargols fins que el sol comença a tocar al gel; toca canvi de zona.

Ens dirigim a la zona de la Cantera, al costat mateix del pantà però no hi ha res, poc gel i toca el sol. De camí ens ha semblat veure una cordada en un torrent i acabem girant cua per picar almenys alguna cosa de gel. Ens anem acostant i tenim sort, la cordada plega veles i hi ha un bon gruix de gel! Ens situem i acabem de fer les nostres últimes pràctiques.


Joan Pera estrenant uns magnífics piolets! S'enganxen sols!!!!


Els piolets en qüestió


De tornarda a la furgo, un dia prou satisfactori

No ha estat pas malament, dues zones amb un bon gel; curtes però del que hem vist les més ben formades amb un gel consistent. Donar gràcies per la paciència al nostre amic Joan i com no, als seus preciosos piolets! ;) Fins la propera!