15/2/10

ESCALADA EN GEL AL PEDRAFORCA


Motxilles preparades i comencem l'aventura

Tot va començar introduïnt-me a l'Alpinisme. Primer caminant per la neu pujant i baixant muntanyes, després fent cursos d'escalada en roca, més tard les canals on apareixen els ressalts de gel, i ara, l'escalada en gel.

Després del curs quedem el Marc, en Jordi i jo per practicar una mica abans de fer el segon nivell de glaç. Anem al Pedraforca. Tot i sortint a les 6.30 de barna arribem al pàrquing del Pedra i ja està tot ple... Ens passem pels diferens torrents on es formen les cascades en gel i totes ocupades... Sort que un antic mestre del curs d'Alpinisme, Javier Aznar, ens indica un torrent cap al final del camí, i sí, tenim sort i no hi ha ningú.


Les ganes de començar a clavar grampons i piolets es fan notar, oi?


En Jordi comença progressar pel gel a poc a poc, però amb pas segur


La cordada és de tres i avancem molt lentament, però ja va bé, així ens adonem del que fa falta millorar i practicar més. Posem cargols, fem reunions, assegurem als companys, etc, etc, etc; només ens faltava practicar les reunions segons el sistema d'avalacof. Quan anem pel segon llarg ens arriba una altre cordada de 3 per sota. Llàstima, ara que estàvem tranquils... Ens diuen que al torrent anterior, una gent s'ha caigut i s'han fet mal, un genoll trencat sinó recordo malament. Això ens fa pensar que tot i que estiguem practicant a un nivell inferior hem d'anar en compte, el gel és traidor sinó el coneixes.


Practicant les nostres primeres reunions i cap amunt!!!


En Marc pujant pel penúltim ressalt


la "verticalitat" dels ressalts fan pujar l'adrenalina! aguantaran les reunions...?

En fi, acabem els tres llargs, un per a cada un i tornem a baixar amb ràpels. El dia ha estat força complet, ara esperar la sortida a Boï amb el Jordi pel finde següent i el proper cap de setmana el nivell II d'escalada en gel!!! Tinc ganes de pujar amb paret més sostingudes i, si el trobo, el proper curs serà d'escalada artificial en roca. A veure, sembla que a Mataró o a Badalona se n'estan preparant algun.


Aquí la teniu, vista general de l'últim torrent al Pedra.