22/8/08

LA BONA SORT

Un dia per l'altre pot aparèixer, bona sort? Qui la busca, la troba. A vegades s'apropa amb una aparença que no t'esperes, això sí, sempre bona. Emboltada de somriures, bons moments, moments molt íntims, inclús moments que potser no agraden; però sempre emboltada d'uns aires bons, frescos i positius, amb ganes de crèixer.
Es pot presentar en un petit pot de confitura i costa creure que en tant poc espai n'hi ha tanta! En fi, estic molt content d'haver-me-la trobat en la meva vida. És una sort, molta sort; i espero que tothom en pugui gaudir d'ella; perquè si vols trobar-la has de crear les circumstàncies adequades perquè pugui aparèixer, perquè la bona sort només depèn de nosaltres; tots sóm creadors de bona sort, t'apuntes?
PS: Aquest article no estaria aquí sinó fos per una sèrie de circumstàncies que m'han ajudat entendre algus aspectes bàsics de la vida i també, gràcies a un llibre molt especial que m'agradaria que tothom li pugués donar una ullada:
LA BONA SORT. CLAUS PER A LA PROSPERITAT. Escrit per Àlex Rovira Celma i Fernando Trías de Bes de l'Ed.Empresa activa.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola

Coinideixo a mitges.
Jo crec que s'ha de diferenciar el que és sort, del que és consequüència. M'explico:

La sort és allò que passa sense haver fet res per a què passés.

L'èxit, com diuen els alemanys, és allò que succeeix com a fruit de les accions efectuades al respecte, (en qualsevol sentit).
Aquí ho engobariem dins del mateix terme de sort, i és injust!

Com he dit, aquí a catalunya i d'altres indrets, li diuen sort a tot, quan la diferència és clara. Jo he treballat per a què passés i ha passat, per tant ja no és sort! és éxit! la sort és a l'atzar!

Però com sempre, la societat és cega, per malament que quedi dir-ho. Ho tenen davant dels nassos dia rera dia, però prefereixen disfressar-ho de sort, que d'èxit de la persona en qüestió. Serà per enveja? serà per incapacitat de dur-ho a terme? o ambdues coses?. Cadascú que es respongui a si mateix.

En altres paraules, el que aquí en diem majoritariament sort, en realitat no ho és! és un fruit! del qual n'hi pots posar el nom d'èxit, doncs és el fruit dels teus esforços o de la tendència que has sapigut crear.

Tant costa de veure?

Ciao

Anònim ha dit...

Hola de nou!


Si esteu interessats en el llibre, el millor que podeu fer és comprar-lo, i més tenint en compte el preu tant baix que té(inferior a 10 euros).

No obstant si hi voleu fer una ullada en la versió en castellà , us el podeu descarregar en el següent enllaç:

Baixar llibre


Per si no funciona el link, la direcció és la següent:
http://rs175.rapidshare.com/files/121445965/
La_Buena_Suerte_Claves_de_la_Prosperidad.rar
Està escrit en dos linies diferents perquè sinó surt tallat, però va tota la linia junta.



PROCEDIMENT PER DESCARREGAR-LO:

Us surtirà una web (=RAPIDSHARE)
Sota veureu FILE DOWNLOAD i dos fotografies de contaquilòmetres. A sota de la fotografia de l'equerra posa FREE USER. Clica en aquest, i d'esprés dels segons que et marca podràs baixar el llibre clicant a DOWNLOAD.
Un cop el descomprimeixis amb el descompresor WINRAR, trobràs el llibre en format office i pdf, juntament amb fotos de la portada.

Evidentment, el dia que algú cliqui i li surti ERROR, serà perquè ja l'han borrat
Mala sort! jajajaj

Ciao!!

NOTA: Insisteixo en que podrieu comprar el llibre, i més si diuen que és bò. No obstant sempre hi pots fer una ullada al de la versió en castellà que hi ha en el link donat, i si t'agrada comprar-lo.
Doncs crec que és la manera d'actuar i de fer sostenible internet amb el futur de les persones que creen bons continguts.

Mònica López ha dit...

Com me n'alegra veure aquest article al teu blog.
Tú i jo sabem que crear circumstàncies significa fer coses diferents perquè succeeixin coses diferents. Les hem fet, i han succeït.
He guanyat un BON AMIC,amb majúscules, d'aquells amb els que pots compartir-ho tot, confiar, sincerar-te, aquells amics que saben que poden comptar mútuament l'un amb l'altre, divertir-se junts, riure, plorar... i això ens omple a tots dos.

Per molts anys, Ori.

Ei! això no ha fet més que començar... hem creat Bona Sort i continuarem creant-ne!!! i quan anem una mica perduts perquè no sabem com "crear circumstàncies"... ja saps, un truc; dos caps pensen més que un!

T'estimo.

Mònica

Oriol ha dit...

Hola!

Per fi puc accedir a la xarxa!

Estic d'acord amb l'opinió del nostre amic/ga anònim. La sort que etenem aquí moltes vegades la confonem amb el resultat de tota una sèrie d'esforços. En el fons jo anava per aquí, però la literatura a l'hora d'escriure l'article m'ha encegat i no he pogut deixar clar una s'èrie d'aspectes. Així doncs, queda aclarit el dubte: la sort ve arrel de l'atzar i la consequència dels nostres esforços és el que anomenem èxit. Tot i que la paraula èxit és molt explícita, no m'agrada gaire utilitzar-la per la seva fredor en els aspectes emocionals, que era al que jo em referia.

Gràcies igualment amic/ga anònim per les teves aportacions. Sempre seran benvingudes si l'esperit és sincer, crític i constructiu. Molta "sort"!

Oriol